©Was treibt uns an?
 

Was treibt uns an?

Margit Rusert & Christel Burghoorn

Project // Projekt: Was treibt uns an?
Locatie // Veranstaltungsort: 13.02. - 23.02.2020
Wanneer // Wann: XPO, Enschede

Fotoalbum

  Klik op een foto om deze te vergroten en verder te bladeren //

  Klicke auf ein Foto, um es zu vergrößern und weiterzublättern

© Margit Rusert & Christel Burghoorn

Bushokjes als reflectieplek

  Wat drijft ons, wat inspireert ons en wat geeft ons energie? Antwoorden op deze vraag worden door het tandem Margit Rusert & Christel Burghoorn in de vorm van installaties in 10 bushaltehokjes zichtbaar en ervaarbaar gemaakt. Met deze installaties willen de kunstenaars de puur praktische bushokjes omvormen tot een plek van verpozen en reflecteren.

 

Om de thema’s in de bushokjes te bepalen, stellen de kunstenaars zichzelf eerst de vraag wat hen drijft. Het doel is om de wachtenden op de bus te inspireren en uit te nodigen om bij zichzelf te reflecteren en zich af te vragen wat hun inspireert en energie geeft. Uiteindelijk ontstaat er een expositie.

Bushaltestellen für Reflektion

  Was treibt uns an, was inspiriert uns und was gibt uns Energie? Eine Auswahl von Antworten auf diese Frage werden durch das Tandem Margit Rusert & Christel Burghoorn in Form von künstlerischen Installationen in 10 Bushaltestellen erfahrbar und sichtbar gemacht. Mithilfe der Kunst-Installation verwandeln die Künstlerinnen die rein funktionalen Bushaltestellen in einen Ort zum Verweilen und Reflektieren.

 

Um die Themas in den Bushaltestellen zu bestimmen, stellen die Künstlerinnen sich die Frage, was sie antreibt. Ziel ist es, die Wartenden zu inspirieren, sich selbst Fragen zu stellen und nachzudenken über das, was sie inspiriert, antreibt und Energie gibt. Aus den Antworten entsteht eine Ausstellung.

Het // Das Tandem

 taNDem Quote // Zitat

 “Wat drijft ons, wat inspireert ons en wat geeft ons energie?”

 „Was treibt uns an, was inspiriert uns und was gibt uns Energie?“

Dit project in de media //
Dieses Projekt in den Medien

 

   busstop project

Tip een vriend